background

Tuesday, November 8, 2011

new BF..!

kawan2..kite lupe nak share..!!!
kite nak cakap jugakk!!!
kite dh ade BF baru..hahaha!eh tapi ni BF baru yg BF kite rela taw..kie dowang bermadu!hehe..!igt laki je boley ke..perempuan pon boley buat aw!
21 oct 2011!!kite akan kapel ngn dye ikat janji 9 tahun!hehehe..

ensem tak BF kite : ) ??

eh korang BF kite yg warne itam tu aw..name dye WVX 7152... yg dua org ni kawan baek kite..dah sah2 dowang jadi 1st peron and 2nd person..sory my LOVE...mase ni my LOVE ade kelas..hehe...kua2 je kedai terus bawak BF baru kite g shoot gamba tuk convo kitorg...
tanx to UPM..!!hehe motip...7 tahun belaja tak sia2...dr DIP till DEGREE...akhirnye sy dh dapat beli keta and yg important dah ade keja..dapat baya monthly payment..hehehe :)

Convocation! :)

Ola readers... :P
saje nak share ngn u olss..19 of oct lepas i dah officially graduate from my study..hehe..
sgt seronok!walopon macam2 rintangan n cabaran sume nye dah selesai..dh grad!
hahaha!sgt gembire..kawan2 yg masey study..so don berputus ase cepat k..go ahead...dun ever stop be4 habis aw!

okieh..share siket pics to u olss.. :)




siket je..hehehe nak manyak2 add FB kite aw... :) 
kat sini nak gak say TANX to all yg sudi dtg tyme kite konvo ritu..to my love tanx sgt2...also to my rumate..my luvly fren fath or lee min, zan, ety, and to u bro fairuz..kowang sume dah macam adik bradik tuk aku..hehehe gud luck guys..ade macam2 lagy kite kena tempuh!chaiyok2..!

Tuesday, September 6, 2011

menebas LALANG!~

Ola oli u olss..
for the1st thing i nak cakap SELAMAT HARY RAYE pade sume... from me and my loved one....



then i nak say sorrriiiii punye gilersss punye sedey punye sume2 la...

sory coz lame x update blog ni..
sory coz i busy membina career diri sendiri..hahaha poyo lak aku ase!
sory coz macam malas giler nak post new entry..
sory coz bia sume haiwan2 serangga2 idup dalam blog ni..
sory coz suke lalang2 penuh dalam dunie strawberry ni..
sory coz wish HARY RAYA yg sgt lambat pade u olsss sume.....
n sowie korunk coz x share story ngn korunk i dah berHIJAB...erm.. :)

korunk sowieee sgt2.. :)

by de way nak jugak sori kat korunk sebab x gtawu korunk igt x entry i bout my interview at SCOPE before dis?hah dah dekat 3 months macam tu i working there as SIMA trainee...n now dis week wil be my last week since i dn gt any promo wooo sobsob..hahaha..membina kerjaye baharu..pelis2..any1 can help me?hahaha aah mcnie la dikatekan mase senang xcarik dah xsenang baru terhegeh2..haha ala peliss..forgive me muaacckkss::P


so today my tugasan is MENEBAS OLL de LALANG inside here..hehehehe




Saturday, May 14, 2011

patut ke x patut?

ola readers...
korunk pasan x semalam x ley nk berblogging|kesian kite sume kan..
tp xpela..yg penting rini dh ley masuk entry baru..hehehe.
arini nak share ngn korunk...aku xtawu la cite ni menarik ato xutk korunk..tp ia agak memberi kesan jugak dekat aku..mm myb coz tyme aku kekecik dulu mak aku pon garang macam makcik ni..ape yg aku nk cite ni kan..okieh...cmniey..:::
malam kelmarin..mase baru je pas mandi abg aku suh g belikan burger kat 7e tuh...so aku pon okeih jela memandangkan xde ape nak buat kat umah...okieh mase nk g keta tuh aku dah pasan dh...ade 3 org dak pompuan dalam umo 12 tahun cmtuh..anak makcik depan umah aku,...n kawan2 die la..melepak2 kat atas moto..depan umah die..okieh aku buat tak tawu je..naek keta n jalan p beli burger..
tp korunk burger abg ni memang BEST..hehehe..nak try moh la sini....
okieh dijadikan cite..mase aku alek baru je parking..aku parking jauh siket dr umah..sebab kat umah dah penuh keta xmuat..so aku amek mase tuk jalan masuk dalam umah..sekali aku dengar cmniey dr jiran depan umah aku tdi...
"KO BETINA JE JANTAN"
"KAWAN2 TAK HABES2 DGN KAWAN KO"
"MELEPAK2 DEPAN UMAH NI KO IGT AKU APE"
"KERJA UMAH XNAK BUAT"
"DAH BESA SGT KE KO"
"XPAYAH MASUK UMAH KO DUDUK LUA"
"MELEPAK2 MACAM JANTAN"


hah lebey kurang macam tu la..panjang agy banyak agy makcik tu jerit kat anak die..aku ase satu baris rumah kat jalan tu ley dengar...
anak dye berdiri senyap je depan mak dye..kawan2 dye ade..aku masuk umah bukak gate..aku seje lak buat pelan2...nak dgr sume..hahaha..tp aku masuk gak akhirnye...sebab xmo lak aku yg kena marah kang..dalam mase yg same korunk...teringat lakaku mase zaman kekecik dulu..mak aku garang jugak macam nie...
hurm..
so skg..
ape pendapat korunk?..kena marah depan kawan2?malu x?patut ke x mak dye marah cmtuh?hurm..aku kesian tgk budak tuh,.,,,aku penah ase....aku men lari2 jatuh...pastu balek aku sanggup sorokkan luka..sebab tawu nnt mak aku mrh..tp aku xley bangun lak..sakit..then mak aku pasan..mampus aku kena marah...waaaaaaaaaaaa...hurm..perasaan tu memang berbagai beb..tp bile dh besa..kalo mak aku xgrang cmtuh mase dulu..aku xjadi org skg nie...hurm...

so pendapat aku..kalo aku jadi anak...memang aku akan nangis..memberontak dalam aty..macam2 la cakap..mesti perasaan marah bengang sume ade kat mak..tp beb korunk kena igt kalo kite nangis..mak kite pon senanye nangis sebab marahkan kite...mak mane xsyg anak..igt la kei....

...ape yg belaku mesti ade hikmahnye...insyaAllah..cume yg pasti..kalo boley ibu bapa jangan la marah anak depan kawan2 dye..sebab itu boleh low kan selfesteem die...itu sahaje..

  hurm....so agak2 korunk cmne?patut ke xpatut mak dye marah dye cmnie?

Wednesday, May 11, 2011

Ikan Goreng ChinchuAn~

oLa reAdERs..~
oWh DEngaN gAtALnYE aRIni AKu NAK SharE ngN kORunK rESIpIE tuk AndA2 SUme YG mAsEy SINgLE miNGle..rESIpE pALiNG sImpLE..Ikan maSaK cHInchUAn..
HAh PENah DGR x?
ErM..
tAKpe..KoruNK tRY DUlu..
PAstU bILE dh jAdI..tU la MsAk cHinCHuAN..
HAhahA::Ley X?
NI RESIpe MAk AKu..buKAn RESIpe AKu.HEHehe..SEdAp?
OwwHH kONFirM..
okieh2...nOW..

baHAn2nYE : 
1. ikan la paling penting...tak kesah la korunk nak ikan ape pun yg korunk suke makan..org kate tuh " ikot selera lidah" ade xorg kate cmtu..tp aku kate ye..hehe
2. 1 biji bawang besar = yg besar kei yg kekecik xmen..=)
3. 4 ulas bawang putih = nape 4 ulas..?sebab ni resipe untuk single mingle k..
4. halia = korunk agak2 la k..amek siket tp xla siket beno..agak2 la..
5. 2 tangkai cili merah..= cili merah ni same la cili idup k
6. sejemput asam jawa = ala kire2 amek asam jawa tu siket2 je agak2.
7. 2/3 titik cuka kei..
8. n paling penting MINYAK..tak kesah la minyak murni ke pisau ke..sawit ke..asal bukan minyak petrol..

okei ,
cara2nye :

ikan tu korunk letak kunyit dulu n garam...budget2 nak goreng la ikan tuh..pastu bahan2 halia , bawang besar, bawang putih korunk hiris..kire nipis2 siket.kalo tebal2 xrase nnt bahannye..=) pandai je aku kan..hehe okieh2..pastu cili idop td korunk belah dua..
then, pas ikan siap digorengkan...korunk angkat n letak dalam pinggan...korunk tumis sume bahan2 yg korunk dh hiris tadi...temasuk cili idop...in de meantime korunk amek asam jawa tadi sediakan dgn air sume..dh siap korunk masukkan kat bahan2 yg sedang ditumis tu..then korunk letak 2/3 titik cuka td...okieh..dah siap cmtuh..korunk letak garam siket n serbuk perase kalo korunk nk..garam jgn banyak sgt..sebab td kite goreng ikan dah letak garam...laslty...masukkan ikan yg dh digoreng td..kaco sekali sume..& siap tuk di hidangkan..
so skg?
makanlaaaaa!~

selamat mencube yer resipe tuk single mingle~

Tuesday, May 10, 2011

Movie Hangat!

oLA u oLLs...
ape nak buat arynie korunk?buhsan la...bile tyme2 cuti takde keja nie...aduh berselirat la otak aku ni..takde benda nak buat..
tapi2 kan..aku ade terpikir nk p tgk muvie..haa..kalo korunk tgk muvie skg ni..waaa sume best!
dalam banyak2 muvie ade 3 muvie yg memang aku semangat berkobar2 la nak p tgk..
ade satu dh kua..tp tiap kali aku pegy tiap kali tu la full aje memanjang..dua agy ni xkua agy..
so aku nak booking dr sekarang la...eh korunk kalo nk join tgk muvie ngn aku jom la..hehe..

 owh bila baru ade peluang tuk tgk muvie nie?
 okieh akan datang!so korunk moh la tgk ngn aku..heee konfirm cam nak cair kat dalam wayang tuh~
ni pon cam best!hehe sebab elakon feveret den yg belakon!hahaha~so ni pon antare muvie yg aku memamng hangat nak p~

okieh!doa sy pade aryni..moge2 ade duet sedebuk jatuh tuk sye tgk muvi bg tempoh sepuloh ary..weee~

duhai kerja dtg padeku..~

ola readers!
sowi lame xupdate entry
bukan ape..intenet takde..ni baru dapat cozz baru release kan hutang kat celcom..
so baru ley gune broadband ni alek..
hehe..
1st day cuti dah tak tawu nk buat ape..
so teringt2 la diri ni dah habes blaja..misi mencarik kerja skunk nie..
cmney nak carik kerja dgn lebey baek?
memang xtawu la kan..
harap2 sgt la banyak2 job application tu aku dapat la p interview..
urm..
korunk doa2kan aku yer..
aminnnnnnnnn...sendiri amin kan..hehehe~

korunk ade x mane2 job yg ley offer kat aku?

 ni tande aku rindu putera kesayangan kU,,,WAAAAAAA...dye on de way alek KEDAH..doakan dye sampai dgn selamat yer,,,<3<3<3~

Friday, May 6, 2011

dah ade 50 followers!~


OLA..!HYE KORUNKS...

arinie nak share..
followers saye dah ade yg ke-50...
hurmm..lame jugak eh baru nak ade ramai followers?
erm...bukan ape..ni la akibatnye kalo kadang2 aktiv kadang2 x kan..

ni aku saje2 je letak..haha!gatal kan...nak gtwu korunk betape aku rindu nak minum ice blended mangga ni hah~well ni lokasi nye  : village view bangi!
hehe..so korunk2 kat luar sane kalo nk bebelog..kena la selalu aktiv2..kena la selalu update entry kan..baru la ramai nak follow belog korunk..kalo setakat cm aku ni..kadang2 aktiv kadang2 x..hehe..ni la kejadahnye.
tapi2...tapi aku suke tawu!sebab yg jadi followers ke - 50 ni adek chumel kat kolej aku KTDI..upm nie..hehe

 
belog 

so korunk2 sume ley la click n ke link belog adek tomei nie kei...best tawu..entry yg paling latest sekali adek tomei update tentang oral communication vs writing communication?
so kalo korunk nak tawu apenye yg di share?do come to her belog kei..
hehe..by the way..
jumpe di next entry..kejap lagi la ea..
bab sekarang ni mau tido jap!bubye u ollsss..~

Thursday, May 5, 2011

MURNI discovery + buru ANTU..~

hye READERS...

okieh!semalam dgn lafaz ALHAMDULILLAH...sy dah tamat belajar utk tmpoh 4 tahun degree nie..so now tgh count nak alek umah..tp xtawu alek biler agy..mybe esok ato pon luse..sebab ape?sebab barang saye sgt banyak upenye..waduh malas giler nak kekemas barang nie...kalo ade duet lebey nak je sy upah org..tp ade ke org nak kan?hurm..setiap sem ni la masalahnye..kekemas barang..tp kali ni giler banyak nk kena kemas sebab dah abes...huhu..

okeih..dgn senang aty + gusar kepale ku...kuar je exam terus masuk dalam keta PAIM..then g MURNI discovery..makan..kei dr pagy tahna perut tuk study..so malam kena makan sepuas2nye..hehe..
okieh..makan2 tu ramai jugak join..daniel pali fairuz fath ety edwin komak bonzer n aku...sume dtg dgn perut lapo..~


 mase kat murni macam2 la jenis air yg ade..sume nak bantai name yg pepelik..hehe..ni air namenye pink panther..okieh jgn tertipu senanye tak la pink sgt warnenye..!tp memang sedap..~weeee<3

 sementare nak nunggu makanan sampai n masuk lam perut memasing so..kit enjoy dulu begambo!

 fairuz n makanannye..spaghetti meetball..sedap!lets try bile korunk dtg sini kei..~

 ni pencetus idea ke MURNI..hehe....tgk tu air dah ahbes tawu!sgt sedap!

so dr murni kitrog ke I-city memandangkan sorang mamat kesepian ni yg dtg dr sabah tak penah sampai kat i-city agy..so kitorg ase sgt kesian kat die..hehe...bak kate nenek aku pon tawu i-city...so kitorg pon g la sane..amek2 gambo...n abadikan kenangan sebagai kosmate..tp trip kami tak benti kat situ..kitorg langkah panjang agy pegi memburu antu..korunk penah dgr kan cite yg umahs ewa berhantu dekat ngn wetworld tuh?kat shah alam?so kitorg ngn semangatnye g la mencarik2..abes sume pokok n umah yg laen macam sume jadi kecaman kami sume..hahahaha!

so lets take a luk kat sume gambo2 nie kei..enjoy!

I LIKE DIS PIC SO MUCH...::
 




dalam kol 5 pagy jugak baru kami sampai di UPM..so masing2 dengan mate yg ngntuk terus tido!eh lupe malam tu jugak MU menang..waaa..betape indahnye pagy itu..
hehehe~

Tuesday, May 3, 2011

OUCHHH!!!saya STRESS!

HYE READERS!
erm..rini mud xbape nak baeks la korunk...esok aku ade paper calclus..ouch!memang stress giler nak hadapi exam esok!
dr pagy td pas exam aku xmakan..kemain agy konon2 syg mase..yelakan mase itu kan emas...so cm nak p makan pon aku ase buang mase!kena study!hehe..poyo x?tak poyo la..~
erm..tp dh lewat2 petang cmnie aku ase macam dh xley nak handle dah stress aku!ase otak aku dh karat penuh ngn ilmu math nie..alahai..konsep2 die banyak giler??xley ker konsep2 tu jadi cam konsep2 lagu?hehehe~

so dalam aku dok study2 depan laptop ni..tangan aku ni jari2 manis aku ni pantas je click akt search engine " stress " and kuar la satu site yg cite ape tu stress!
hehe..layan jap site tuh!
erm..moga2 aku dapat hadapi exam exok dgn tenang and tidak stress!itu yg penting~
so doakan aku kawan2 sekalian..~
sume2 i <3 u...~
sekian..

ni kenkonon aku cmnie la..stress sgt dah nie!
share siket ngn korunk info pasal stress!korunk jgn stress cam aku taw..hehe~
stress ni ade dua..bad and good stress!dulu mase kelas stress and coping..aku ade belaja dah benda nie..mane stress yg lebey penting n stress mane yg bagi stress kat stress agy satu..korunk paham?kalo x mey la amek notes kat den bagi paham..hehe tapi xpe..aku dh share info sebab stress ni k..korunk just read about it..interesting!

Good Stress and Bad Stress
            The stress response (also called the fight or flight response) is critical during emergency situations, such as when a driver has to slam on the brakes to avoid an accident. It can also be activated in a milder form at a time when the pressure's on but there's no actual danger - like stepping up to take the foul shot that could win the game, getting ready to go to a big dance, or sitting down for a final exam. A little of this stress can help keep you on your toes, ready to rise to a challenge. And the nervous system quickly returns to its normal state, standing by to respond again when needed.

            But stress doesn't always happen in response to things that are immediate or that are over quickly. Ongoing or long-term events, like coping with a divorce or moving to a new neighborhood or school, can cause stress, too. Long-term stressful situations can produce a lasting, low-level stress that's hard on people. The nervous system senses continued pressure and may remain slightly activated and continue to pump out extra stress hormones over an extended period. This can wear out the body's reserves, leave a person feeling depleted or overwhelmed, weaken the body's immune system, and cause other problems.

What Causes Stress Overload?
            Although just enough stress can be a good thing, stress overload is a different story - too much stress isn't good for anyone. For example, feeling a little stress about a test that's coming up can motivate you to study hard. But stressing out too much over the test can make it hard to concentrate on the material you need to learn.
Pressures that are too intense or last too long, or troubles that are shouldered alone, can cause people to feel stress overload. Here are some of the things that can overwhelm the body's ability to cope if they continue for a long time:
  • being bullied or exposed to violence or injury
  • relationship stress, family conflicts, or the heavy emotions that can accompany a broken heart or the death of a loved one
  • ongoing problems with schoolwork related to a learning disability or other problems, such as ADHD (usually once the problem is recognized and the person is given the right learning support the stress disappears)
  • crammed schedules, not having enough time to rest and relax, and always being on the go
            Some stressful situations can be extreme and may require special attention and care. Posttraumatic stress disorder is a very strong stress reaction that can develop in people who have lived through an extremely traumatic event, such as a serious car accident, a natural disaster like an earthquake, or an assault like rape.
Some people have anxiety problems that can cause them to overreact to stress, making even small difficulties seem like crises. If a person frequently feels tense, upset, worried, or stressed, it may be a sign of anxiety. Anxiety problems usually need attention, and many people turn to professional counselors for help in overcoming them.

Signs of Stress Overload
People who are experiencing stress overload may notice some of the following signs:
  • anxiety or panic attacks
  • a feeling of being constantly pressured, hassled, and hurried
  • irritability and moodiness
  • physical symptoms, such as stomach problems, headaches, or even chest pain
  • allergic reactions, such as eczema or asthma
  • problems sleeping
  • drinking too much, smoking, overeating, or doing drugs
  • sadness or depression
   Foods that speed up stress:
  • coffee
  • alcohol
  • sweets
  • salty food
  • fat foods
  • dairy products
  • beef and red meat
  • margarine
  • spicy food
so korunk kalo nak tawu lebey lanjut ley la click STRESS 
so korunk ley dapat maklumat yg lebey mendalam..so selamat berilmiah aryni readers..hehehe~
 

1st tyme interview experience!!!

hye readers...
hee...saje nak gtawu aku dah lepas dah AZAB interview ritu..

WELL korunk kan aku ade share aku ade interview sabtu lepas..then aku g dgn berjayenye selepas membuat ulangkaji pade pukol 2 3 pagy sebabnye aku baru alek mrayau mase tuh..bukan merayau saje2 tawu..aku g beli barang2 tuk pegy interview..urm..
mekaseh pade putera kesayangan sebab belanje saye!hehe..

baju + suar + tali pinggang = RM 118..
naseb bek den xrembat kasut sekali..hehehe

okieh..nak dijadikan citer..malam tu la baru aku sesibuk nak potostat sijil2 bagai..nak suson2 dalam file..malam tu la..malam tu baru den nak buek..hehe..takpe..masih ade mase iaitu 2 3 jam before g interview..hehe..
okieh..tido pade pukol 5..then bangun kol 630..
urm..lepas suboh tido alek..bangun 745..dan sangat ngntuk..dalam aty dh terpikir malas nk pegi interview tuh..haha...
tp aku bangun gak la..siap2...then kol minah LIMAH..merangkap PA aku..nak buat kan bun kat rambut den ni hah..kan cm kak limah..tu yg perlukan kekemasan sedikit..
tepat kol 9 reena dah kol n we ready to rockssss!!!okieh berganding bahu la aku n reena n ety berperang ke interview..hehe..eh telupe bersame PA aku..hehe..~
okieh..pusing2 satu TPM tu baru tawu la senanye kat mane tempat STANDARD CHARTERED tuh senanye..okieh..sume gelaks2 je dalam keta then tetibe sampai cam cuak siket..dan rupe2nye..ramainye manusia...hahaha~~~

okieh..mule2 kitorang kena isi form bagai..tande attandnce then tgu la giliran..diorg panggil masuk grup by grup dan kami dalam grup yg kedua..but interview nnt in person la..
okieh..ditakdirkan aku antare yg pertame dalam kami bertiga..haha~
sgt kelaka..
hurm2...
masuk2 bilik tuh..
ni la antaranye soklan2 yg aku dapat :
1. family bacground
2. age
3. what motivates me
4. in 3 years more, wut would i be?
5. free tyme, wut did i do?

hah lebey kurang la..dan sy ase sgt lame..more than 20mnit sy ase..hehe..org len kojap2 je..yela ramai kot...........
hahaha..tp sgt seronok..eh..berbalek kepade masalah aku mnggu lepaskan..
  • pakaian
  • warne
  • rmbut cmne
aku dh jumpe dah penyelesaiannye..hehe..ni la aku n kawan2 ku mase g interview ritu..

 yg nie adelah PA sye merangkap MANAGER sy..haha!ni die dh kelaparan sebab tunggu kitorg lame sgt..masuk dalam 10lebey kitorg kua dekat 12 jugak..hehe cian dye...tu lawok die makan..kentang2 goreng sambal ngn ikan...!hehe..lapa sungguh tu..by de way dear..u help me alot..tanx u so much by be beside bile2 aku perlukan kamuuuuuuuuu~

 ini adelah kami yg pergi interview!hahahaha~okieh..reen kamu sgt keayuan disini kei..<3

 aku n ETY!haha same2 berkemeja..kami mengaplikasikan nasehat DR RAZAK..katenye kalo g interview syarikat private pilihan kemeja n suar adelah yg terbaek!~

 okieh diriku..n rambutku yg kemas!!!hahaha~cantek tawu sampai aku syg nk bukak rambut ni..tanx to my PA..aku link kat blog die kalo korunk nk berkenalan kei..hehe
cik LEE MIN..click je name dye nie...<3

 ini ETY :::: <3 .... dear dr dip sampai degree..sampai keja pon kite nak dapat company yg samekan..hahahaha!ety tade blog so korunk sory tak dapat nk link n korunk tak dapat berkenalan..hehehe~

okieh ini miss reena kite..click at her name to go to her blog k..haha~reen kite dah update tawu ni gamba2 kite yg gojes sgt nie..haha!

okieh..!well anda sume..selamat la berinterview kei..untuk kawan2 sume..marila kite memulekan pencarian yg lebey mengujakan..hehe~kite kena keja cepat tuk beli ketaaaaa...
kalo tidak nnt kite patah kaki!hahaha!

special tanx: 
putera kesayangan saye = beli barang2 keperluan saya yunk!
miss lee min = sebab jadi PA saya
miss ety = sebab dah jadi partner g interview ni!
miss reena = bawak kami g interview n eppy g interview ngn kamu..!
&
mr FAIRUZ.. = sebab ko suh den pegy interview nie..!
mama + ayah = yg sibuk suwoh den poyi!

saye tak mengharap sgt..tp pengalaman yg sy dapat sgt bermakne!muuaaaahh~

Thursday, April 28, 2011

nak pegi Interview?takot!!!!

erm!okieh korunk SELAMAT MALAM!(^~^)
 korunk...aku ade masalah yg sgt besar nie!erp!aku dapat interview ri sabtu ni..tp aku takot la nak p..bukan takot senanye tp x bape nak brani..bukan ape..aku xpenah wey nak p interview2 ni..penah la sekali dulu mase keja kat MANULIFE INSURANS..kena interview..tp tu da lame sgt2..mane nak same ngn skg ni..
ape yg aku riso kan senanye kan aku siap ley wat list taw :
okieh tgk nie..
  1. skg ni mgu exam..so aku memang xsedia bagai nak giler la!haprak pon aku xtawu!
  2. aku xtawu bile aku apply keja tuh..tetibe je aku dapat email suh dtg interview!
  3. ape nak kena bawak amse interview tuh?
  4. aku xde transcript agy?so cmne?
  5. baju nak kena pakai ape?baju kurung ke?
  6. warne baju?
  7. rambut aku yg macam kak limah nie nak sikat cmne?
  8. so!aku paling worry ape dye nak tye nnt?
  9. ok!cmne nak buat aku confident lebey?
  10. yg paling aku riso???mane aku nak capai baju sesuai????
erm...banyak lak persoalan yg aku nk kena rungkaikan...tapi aku ade la siket2 selak2 tekan2 click2 kat tenet ni..yela org kate kan info di hujung jari je..hehe..aku click2 " pakaian untuk interview" kat google search engine!then aku fine contoh2 baju yg sesuai tuk interview ::
tp aku tak tawu la sesuai ke x kat aku..cmne nak buat pilihan cmniey..erp!tolong aku wey...::

 yg ni???cm xsesuai lak kat aku kan?ni kalo mak aku nengok aku pakai pendek2 ni die amek gunting p pendek kan agy...hehehe
 ni hah?dalam bebenyak ni..macam ade satu je yg sesuai kot..yg no 2 dari kanan tp skirt tu masey pendek..?erp!mama pelis kali nie jer..hahahaha!
 ni nampak cm telebey korporat x?ke memang kena korporat2?urp!tp aku suke la pulak baju nie..hahaha!
 ni nampak kemas kan?one of tips yg aku search2 katenye kalo pakai pakaian yg warne kelabu sesuai sgt coz nampak lagi calm n kurangkan stress!

yg ni rasenye x bape sesuai ngn tone kulit aku..hahaha!kan....

okieh agak berselirat2 la pulak hotak aku!jap korunk aku p tido sat!moge2 dapat ilham dalam mimpi!korunk kena tolong aku coz interview aku ary sabtu nie!eh lupe wat position eh kat syarikat mane aku xshare ngn korunk..erm : ni details hah ::
place : technology park malaysia
comp : standard chartered
position : sima trainee

okieyh!pelis help me by do noted ur comment!hehehe~

starbucks haram?erp..!

rate2 satu ary nie penuh dgn status starbucks haram kat dlm fb..mule2 aku ade bace status cmtu dalam 2 3 ary lepas..tp mcam endah tak endah koz memang slalu kan benda2 cmniey diforwardkn without kite tawu the truth behind dat kan..okieh..finally aku ade bace status membe yg link kan fren die nye blog..so ni blog kawan die tuh....the story begins..

so dalam blog tu ade link terus ke kosmo..well korunk!dalam paper dah sahkan starbucks adelah halal..urm..tak tawu sape behind dis story..tp..kite tak perlu ragu2 lagie kei...
so untuk korunk2 sume..pelis la go to kosmo online..or just click here...tiada bukti starbucks harem..so..ley la bace berita penuh..jadi..masey berkesempatan utk aku lepaking at starbucks la mulai arinie..hahaha!eh mulai aku dapat ongkosnya...~<3

so enjoy ur day u oll..esok sy nak exam!wish me lot of lucks..hehehe!network security?secure la sgt ni hah!hehehe...jumpa lagik!

Wednesday, April 27, 2011

ok fine!!hareemmm!

okieh fine!study punye study senanye satu ape pon tak paham!nape xpaham?aku pon xpaham?giler susah?susah jugakla!!!aish cmne nak jawab soklan esok ni?men jawab jela kan?tapi idea nak jawab pon aku xde ni hah..adooii mak tolong kawen kan aku...
asal aku cite pasal kawen?ntah..gatal sgt la aku?xdela..xde niat agy mak oittt...

okieh..esok exam kol 830am..ade duploh chapter nak kena bace?aku dh bace?1 chpter je..=)
bukan ape..1 chpter pon ado 20page..cmno?cmtula..
arini..aku xde duet..duet x aku kuarkan dr bank agy..bank jauhla.kena nek bas kena g sane sini baru sampai bank..kalo ade moto pon okieh jugak la senanye..urm..pastu putera kayangan alek dr exam..die tye dah mam lum...cmnie2 la mesej tuh :
  • PK : syg dah mam?
  • aku chumel : belum agy..
  • PK : Jom mam sy teman..
  • aku chumel : takpela..wet xkuar agy...xde wet nak mam..
  • PK : erm..xpela..sy g kua duet nnt kite makan same..
hehe...betape mithali putera kayangan saye..hehehe!syg kamuuuu...!eh senanye..aku nak exam kan..hah die mestila jadi mithali pade arini sebab esok aku exam..td die exam aku dh mithali dh semalam..hahaha!
okihe fine rini aku nak letak gamba PK n aku..bab I miss u a lot la syg...<3<3


sape kate cinta itu menyusahkan??cinta itu membahagiakan la bebbbbbb..:::

apehal lak aku nk mud luv luv lak tyme2 exam nie..alahai..mugkin kerane aku dh buhsan tgk nota yg 1 chpter baru abes tuh!hehehe..
okieh...c u soon korunk..~

tak terkata!

ola korunk!sowie late update entry..bukan ape busy..busy bukan ape..busy exam..bukan exam senanye busy nak study..bukan ape..ritu mase study week aku xsibuk2 pon nak study..satu minggu senanye study week kat UPM..tp aku nye study ade la lebey kurang 1 ary..hehe..ala bukan aku xpenah nak belaja dr pengalaman..tp pengalaman tu mendewasakan..n aku dh semakin dewasa..aku dh ley kawen...?erp?cite ape ni ntahle..

by de way..utk ary2 terakhir study week ritu aku ngn clasmate aku pegi menghiburkan diri..ape org kate tuh..berjimba2..hah kalo bejimba2 dgn kawan2 nakal die laen siket..hehe..kitorg bejimba jimbo dekat air terjun kanching..kat rawang...memang jimbo habes la..hehe..

nak jadikan citer..seary b4 g berkelah tuh kitorg dah prepare awal2 makanan2 n barang2 sepatutnye nak dibawa so senang..malam tu aku n aza n lee min dah wat sandwich tuk bfast esok!so xde la kelaparan nnt..ape yg menyedihkan..lee min bangun lewat esoknye dan nasik tak ditanak lagi oleh minah tuh..hahaha..memang ngamuk la sume org..okieh..janji 730 telah diupgrade oleh lee min kepade 830 pagy..hehe..sabar jela..senyum sume nak p mandi jap agy..haha..

okieh2 sampai2 kat sane..amek port n mandi..so masak?take turns la kawan2 kan...so setiap memory konfirm la aku dah documentationkan kan..haha..ley la korunk track de record here..hehe..lets take a look..:::

 
 so ni mase awl2 ngh tgu LEE MIN bersiap..coz yg len2 sume dh sampai..hehe..takpela..take ur tyme sis.kang ade gak yg pegy xmandi..hehe..
 ni tak tawu kenape..mungkin jam kat tgn dh menunjukkan jam 830 tp LEE MIN tak turun2 agy..haha..nasik xmasak agy katenye.,..bukan die xmasak agy tp nasik tu belum cukop dimasak..hehe...walo ape pon tak lame pastu LEE MIN turun n kami bergerak ke destinasi dgn aty yg riang..hehe..singgah di petronas membeli minyak..hehe..okiey buddys lets rock kat air terjun!
 guys!tempat ni memang best..so aku suggest kan kat korunk moh la p sini..bagi kengkawan aku yg kat kajang i bet u oll xpenah sampai sini kan..koz kite kat kajang..dah ade banyak air terjun kat langat..tp sekali sekale ape salahnye tuka mud kan..best jugak sini..walopon monyets tetap ade macam biase!hehe.okieh dis pic kitorg capture mase mule2 sampai kat air terjun ni..semangat mase ade tuk bergambar kerane pendakian belum bermule..bile mule je..nafea dgr dulu dr sore!hahaha..aku la tuh..
 hah ni la ape yg dikatekan oleh WONDERPETS..kerjasame!hah masing2 take part masing2..buat kerja..tak payah nk suruh2..pepandai la sume setelkan ape yg patut..so pastu kite ley same2 terjun akt dalam air!hehehe...ni kemas2 nak carik port..koz makin lame makin ramai manusia kat sini..
 okieh dis pic taken pas dah basah2 siket kat dalam air!haha cukopla kan tuk mule2..cantek tawu korunk pemandangan kat sini!riang sungguh aty..tak hengat exam cnie la..


 okieh ni name die!aktiviti melahap!okeih ape yg ade tu yg kami makan!makanan memang sgt banyak..kalo nk buat party bueh kat sini pon cukop la nak tampung sume pengunjung yg ade!hehehe..tgk muke masing2 lapa tak hengat kan..tanx kepade sume yg sudi memasak!hehehe..
okieh tepat 230pm kami dah siap2 nak alek..koz menurut ramalan kaji cuace pade sebelah petang akan hujan!n naseb memang menyebelahi kami coz tepat2 kami gerak pulang hujan turun dgn selebat2nya..yg len sedap tido..yg driver kena bawak keta..maafla kami penumpang..hehe!

okieh korunk maila ramai2 berkunjung ke sini...=P
eh by de way aku nk gtawu korunk jugak..kalo2 aku lambat sgt update entry koz aku busy exam la korunk..sowie sgt2..aty memang nak update je..tp kepale tak mengizinkan..
ni tarikh2 aku exam..
  • 26/4 - dua paper 
  • 28/4 - satu paper
  • 3/5 - satu paper
  • 4/5 - satu paper..
 n after dat kawan2 aku dah xde ape2 lagy nak dikenang2!hahahaha!bermaksud aku dh habes blajaaaaaaaaaa yehaaa..tamatla riwayat 7 tahun di UPM..hehehe..dip to deg...apela yg aku belaja lame sgtkan..c u soon kawan2...<~>

Wednesday, April 20, 2011

Misi menyelamatkan diri (*_*)

ola evry1...
hukhuk..2day nak share ngn korunk..aku bangun pagy pade 20/4/2011..padehal dh tade kelas..bangun2 nak g admin nak cek krdit cukop ke tidak...kalo x kang xbergraduat lak aku..pegi isi borang maklumat diri dan sebagainye..
hurm..misi aku skg..mencarik keja..kenape ea kena carik keja?keja xley ke dtg kat kite?agak2 kena lempang x kalo ckap cmniey!hahaha!aku nak cari kerja..nak beli keta..nak beli swift...haha!angan2 nak tinggi ke gunung kinabalu..nap gunung kinabalu?ala baru swift kan belum fairlady ker..baru la cm gunung everest...hukhuk..<3<3
okiehla...jap agy aku de appoitmnt ngn DR Hasanah bout calc..hurm..tu la subject masalah aku...yg le sume ok...kecuali yg nie..alahai nape xlepas2 agy...pening taw...dulu aku la paling expert wat math skg aku la yg paling lembap aku ase..!!!haha!xpela..dh ank abes dh..insyaAllah...dah xngadap agy dah... <3<3..
okieh anda sume..semoga ketemu agy..td before balik bilik aku singgah KOPERASI guc..singgah2 tgk paper..wa aa tajuk menarik arini..KRIS DAYANTI dah mengandung 4 bulan..padehal baru kawen 4 minggu..cmne>??ookiehs...nnt kite gosipp...chhowww....<3<3

Sunday, April 17, 2011

sebuah kenangan~

arini ary ahad mgu 14 aku kat UPM ni..yg senaye kalo nk dikire2kan ni antare2 ahad las aku kat UPM nie...pengajian selame 7 tahun kat UPM ni bakal berakhir..sambung master?oww tidak la kerane sy sudah sgt xlarat untuk belaja..mungkin kena berehat sebentar mengadap buku..hehe..nak keja..kumpul duet..nak beli kereta..nak bg mama ayah duet dulu..pastu sy sambung la kalo ade rezeki..insyaAllah..

okieh las week tuk sem 8 ni memang sangat mencabar..macam2 esaimen nak kena setel..dgn 3 pizentations..ngn 3 report..waduh payah taw nak habeskan..memang tak tawu la cmne ley siapkan sume keja2 ni..haha..tetibe je ley pizen n ade report..hehe..infact of dat..nak thanz to my partner LEE MIN..partner tuk project IS..sebab sgt memahami..die wat slide..aku wat web...and at de end..kami pizen dgn cemerlangnye..hehe...
okieh las week n las clas..so memang dh tersurat sume pensyarah sporting2 sem ni..habes je clas..kitorg dibelanje besar, ade dapat makan besa, dapat rocky and bergambar..haha...macam2 aksi ade..sume pon xmau lepaskan peluang nak amek gamba..yela..lepas ni dh tade kelas agy..sume dh masuk alam pekerjaan..arap2nye dapat la keja yg elok2..amin.....

okieh korunk... :
tuk kawan2 cosmate UPM sume..selamat bergraduat..jumpe lagi bulan 10 nnt..mase konvo..insyaAllah...
n tuk kawan2 yg laen..selamat berkahwin..
tuk UPM..terima kasih kerane banyak ilmu yg sye pelajari selame 7 tahun disini, 
kepada FEM n FSKTM..fakultis yg sentiase support ILMU kat dada nie..
kepada pensyarah2 time kaseh n semoge ilmu yg dibekalkan ni segar sentiase kat dalam aty n mindaku tak lupa juge semoga ALLAH membalas segala jasa baik kalian..dan 
terakhir kepada KTDI..sentiase dikenang dalam aty dan semoga KTDI dapat kembali ke pangkal jalan mgkin pade pelajarnye dan mungkin pada pengurusannye..amin...

location : LAB fsktm :::~


las kelas bersama2...tanx korunk sebab jadi klasmate n cosmate yg best..merangkap kawan baek aku..~mekaseh..semoga kite same2 membina cite2 yg kita impikan..aminn...~
gamba ihsan dr BLOG..fairuz...hehe..~

kenangan tercipta disini .. UPM :::




semoga kenangan kekal abadi..aminn...::ukhwah dibina tidak terputus hanye disini..tepuk dada tyela aty..aminn..~