background

Thursday, April 28, 2011

nak pegi Interview?takot!!!!

erm!okieh korunk SELAMAT MALAM!(^~^)
 korunk...aku ade masalah yg sgt besar nie!erp!aku dapat interview ri sabtu ni..tp aku takot la nak p..bukan takot senanye tp x bape nak brani..bukan ape..aku xpenah wey nak p interview2 ni..penah la sekali dulu mase keja kat MANULIFE INSURANS..kena interview..tp tu da lame sgt2..mane nak same ngn skg ni..
ape yg aku riso kan senanye kan aku siap ley wat list taw :
okieh tgk nie..
  1. skg ni mgu exam..so aku memang xsedia bagai nak giler la!haprak pon aku xtawu!
  2. aku xtawu bile aku apply keja tuh..tetibe je aku dapat email suh dtg interview!
  3. ape nak kena bawak amse interview tuh?
  4. aku xde transcript agy?so cmne?
  5. baju nak kena pakai ape?baju kurung ke?
  6. warne baju?
  7. rambut aku yg macam kak limah nie nak sikat cmne?
  8. so!aku paling worry ape dye nak tye nnt?
  9. ok!cmne nak buat aku confident lebey?
  10. yg paling aku riso???mane aku nak capai baju sesuai????
erm...banyak lak persoalan yg aku nk kena rungkaikan...tapi aku ade la siket2 selak2 tekan2 click2 kat tenet ni..yela org kate kan info di hujung jari je..hehe..aku click2 " pakaian untuk interview" kat google search engine!then aku fine contoh2 baju yg sesuai tuk interview ::
tp aku tak tawu la sesuai ke x kat aku..cmne nak buat pilihan cmniey..erp!tolong aku wey...::

 yg ni???cm xsesuai lak kat aku kan?ni kalo mak aku nengok aku pakai pendek2 ni die amek gunting p pendek kan agy...hehehe
 ni hah?dalam bebenyak ni..macam ade satu je yg sesuai kot..yg no 2 dari kanan tp skirt tu masey pendek..?erp!mama pelis kali nie jer..hahahaha!
 ni nampak cm telebey korporat x?ke memang kena korporat2?urp!tp aku suke la pulak baju nie..hahaha!
 ni nampak kemas kan?one of tips yg aku search2 katenye kalo pakai pakaian yg warne kelabu sesuai sgt coz nampak lagi calm n kurangkan stress!

yg ni rasenye x bape sesuai ngn tone kulit aku..hahaha!kan....

okieh agak berselirat2 la pulak hotak aku!jap korunk aku p tido sat!moge2 dapat ilham dalam mimpi!korunk kena tolong aku coz interview aku ary sabtu nie!eh lupe wat position eh kat syarikat mane aku xshare ngn korunk..erm : ni details hah ::
place : technology park malaysia
comp : standard chartered
position : sima trainee

okieyh!pelis help me by do noted ur comment!hehehe~

5 comments:

  1. Gud luck for interview nanti yer...

    ReplyDelete
  2. Gud luck Ema...Hope sume jalan dgn baik...aku rs suit wrna itam jalur yg skit 2 ok jgk xpn grey...nmpk smart & korporat...

    ReplyDelete
  3. hahaha!tu la aku dah prepare dah yg kemeja wane grey...hehehe...tanx yg!

    ReplyDelete
  4. Salam.moshi moshi.visit here^^ nice blog.
    Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
    (^____^)

    ReplyDelete